על פי הדין העברי האב מחויב לדאוג לילדיו לכל הצרכים עד גיל 18 ולספק להם את הדברים להם הם זקוקים. המושג מזונות ילדים מתייחס לכל הצרכים ההכרחיים והספציפיים עבור כל ילד, כלומר ישנו סף מינימאלי מבחינת ההוצאה חודשית של האב עבור כל ילד אך אין סף מקסימאלי שכן עבור כל ילד יש צרכים מיוחדים אחרים. צרכים הכרחיים הם אוכל, ביגוד, מקום לינה וכו' וצרכים נוספים הקרואים גם צרכים ספציפיים יכולים להיות עזרה מיוחדת בלימודים, חוגים שמשפרים את דרך החשיבה של הילד, אביזרים רפואיים שבלעדיהם הילד אינו יכול לתפקד כשאר הילדים וכו'. עו"ד טל איטקין מדגישהכי גובה המזונות הוא קבוע ואינו נקבע על פי משכורתו של האב או משכורתה של האם והאב מחויב לעמוד בסכום הקבוע ללא קשר ליכולותיו הכלכליות. בהגיע הקטין לגיל 15 יכול בית המשפט להתחשב בתשלום המזונות בשכרו של האב וגם באפשרות עזרה מצד האם והכול על פי המקרה הספציפי המונח לפניו. טל איטקין גם מוסיפה כי החובה של האב לזון את ילדיו הורחבה עד לגיל השחרור מהצבא (20 עבור בת, 21 עבור בן) אך בתקופה הזו תשלום המזונות יורד לשליש ולכן ישנה הקלה גדולה מאוד על האב.
מה קורה אם האב פוטר מהעבודה? והאם החוק ישונה בקרוב?
טל איטקין מסבירה כי תשלום המזונות עד גיל 15 אינו תלוי במצבו של האב וכך למשל יכול האב להיות מפוטר מעבודתו ולהיות ללא שכר תקופה מסוימת אך עדיין מוטלת עליו החובה לשלם עבור ילדיו את כל צרכיהם. טל איטקין מוסיפה כי גם במצב שבו האם משתכרת בסכום חודשי נאה עדיין אין חובה להכריח אותה לעזור בתשלומי המזונות עבור ילדיה. לא מעט גברים מרימים גבה נוכח חוק מזונות הילדים ובשנים האחרונות ישנם קולות רבים לשינוי הסטטוס קוו והבאת נהלים ותקנות חדשים לגבי תשלום מזונות הילדים. נכון לעכשיו, בית המשפט כבר צמצם את רשימת הצרכים ההכרחיים והורחבו הצרכים המוגדרים כצרכי מזונות מדין צדקה וזאת במטרה ברורה לצמצם את הפערים בנטל בין שני ההורים.
טלי איטקין טוענת כי בסופו של דבר, חוקי מזונות הילדים יכולים להיות תקפים רק לזוג שאינו מוצא את דרך השווה ואינו מסתדר בעצמו. כלומר, בהחלט יכול זוג להגיע להסכם כי דווקא האישה היא זו שתזון את הילדים אך הדבר צריך להיות מסוכם על שני הצדדים. במידה והאישה משתכרת יותר מהבעל, הילדים נשארים עם אביהם והאב אינו עובד לצורך הדוגמה הרי הגיוני שמזונות ילדים יחולקו בצורה שונה. כל זוג שמתגרש יכול לקבוע בעצמו את ההסכמים האלו ואת ההסכמים האחרים ורק במידה ואינם מגיעים לבד להסכם שמקובל על שניהם בית המשפט נכנס לתמונה.