תחום הניתוחים הפלסטיים התקדם מאוד במשך 15 השנים האחרונות ועם הזמן הפך מתחום עטוף צללים ומסתורי לאחד המקובלים ביותר. הוא התפתח עד כדי כך ש"התרבה" וכיום מתהדר ב"אח קטן" בשם "אסתטיקה" – תחום העוסק בטיפולי יופי לא ניתוחיים. עם זאת, ישנם דברים שלא משתנים, וכאן טיפול הדגל בתחום הניתוחים הפלסטיים נותר כפי שהיה, ניתוח אף שומר על הסטאטוס של הניתוח הפופולארי ביותר בתחום היופי בארץ.
מדוע אנשים עושים ניתוח אף?
ישנן סיבות שונות ומגוונות לביצוע ניתוח אף. לעיתים מדובר בצורך קוסמטי בלבד, אך פעמים רבות ניתוח לתיקון צורת האף משפיע על הרבה יותר היבטים חשובים וקריטיים בחיי האדם. באלו מקרים יש צורך לבצע ניתוח מסוג זה:
סיבה אסתטית – צורת האף לא מוצאת חן בעיניי האדם.
סיבה בריאותית מולדת – צורת אף מקשה על תהליך הנשימה
סיבה בריאותית נרכשת – פגיעת אף עקב תאונה
כאשר מדובר בסוג הראשון של ניתוח אף, חשוב מאוד לפנות לרופא מקצועי שיבצע הערכה אמיתית וכנה של מצב האף וימליץ האם מוצדק לבצע את ההליך, או שמה מדובר בפיתרון בלתי הכרחי, ושבעצם צורת האף תקינה וסימטרית יחסית לפנים, והרצון לשנות אותה נובע ממניעים לא אובייקטיביים. תפקידו של הרופא להיות מספיק נאמן למקצוע שלו על מנת לתת המלצה שטובת המטופל מנחה אותה. נכונות להמליץ למטופל שלא לבצע את הניתוח משדרים בצורה ברורה שמדובר באדם מקצועי ואמין.
האם מוצדק לבצע ניתוח אף רק לשם שיפור המראה?
רק אנשים שלא הייתה להם סיבה מוצדקת שלא לאהוב את המראה החיצוני שלהם יכולים לטעון שאין שום סיבה לבצע שינוי בצורת האף לטובת האסתטיקה בלבד. כמו כן, פעמים רבות ביצוע ניתוח רינופלסטיקה (ניתוח אף) משרת שתי מטרות במקביל, גם תיקון מראה אסתטי, וגם שיפור הנשימה. מדובר בתהליך האקטואלי לגברים ונשים כאחד וגם עבור גילאים שונים, פרט נוסף שמדגיש את חשיבותו בתחום הניתוחים הפלסטיים.
ברוב הפעמים בהם יש צורך לבצע תיקון אף כירורגי – המטרה הינה אסתטית ובריאותית יחדיו. מקרים נדירים של בחוסר אחריות מצד רופאים מפורסמים מאוד בכלי התקשורת (למשל, האף "הנעלם" של מייקל ג'קסון), אך בפועל מדובר במיעוט מאוד קטן בעולם הניתוחים, שעבור רוב המטופלים שביצעו את הניתוח – התיקון אינו נראה לעין, כפי שאמור להיות בעת ביצוע ניתוח פלסטי ברמה הגבוהה הנדרשת במגוון הקליניקות ברחבי הארץ, כולל אלה הפועלות באופן פרטי.